+420 608 76 79 75

 

Vířivka + infrasauna

Hydro masáž

ve vířivce je velmi účinná. Je to rychlý a snadný způsob hubnutí, díky odbourávání tuku. Je jedním ze způsobu tvarování krásné postavy tím, že redukuje celulitidu a tukové usazeniny. Podvodní masáž zpevňuje pokožku a odstraňuje odumřelé buňky. Kožní buňky se nasytí kyslíkem, struktura a barva kůže se zlepší.

Příznivé účinky infrasauny

Rozehřátí Hloubkové teplo absorbované naším tělem zvyšuje krevní oběh, pleť se lépe prokrvuje, stupňuje se srdeční frekvence a látková výměna stejně jako například při pasivním tréninku, který se doporučuje jako rozcvičení pro některé sporty, aby se předešlo sportovním zraněním. .

Uvolnění Hloubkové teplo proniká do svalových tkání, odstraňuje z nich napětí a zvyšuje tak flexibilitu svalů, což přispívá k celkové relaxaci. Elastičtější svaly navíc lépe odolají každodenní zátěži. Ideální je toto uvolnění před masáží.

Úleva pro klouby

Hloubkové teplo má pozitivní vliv při léčbě artróz, výronů, nervových bolestí, svalových křečí či ztuhlosti kloubů. Průvodní projevy stárnutí jsou tak zpomalovány nebo tlumeny.

Zmírňování bolesti

Rozšířením periferních cév vlivem tepla dochází k lepšímu prokrvování svalů, zplodiny látkové výměny jsou odváděny rychleji a svaly jsou lépe zásobovány kyslíkem. To přispívá k rychlejšímu zotavení i při poranění tkání. .

Posílení krevního oběhu

Při hloubkovém prohřívání tělo začne vylučovat pot, aby se ochladilo. Tím se zvýší činnost srdce a zrychlí cirkulace krve, což přispívá k posílení a stabilizaci krevního oběhu. .

Čištění pleti

Intenzivní transpirace pročišťuje póry do hloubky. Škodliviny a jedy jsou odstraňovány a na své místo nastupují živiny. Jedná se o péči, která oddaluje stárnutí pleti. .

Odbourávání celulitidy

Celulitida není nic jiného než tukové a vodní usazeniny pod pokožkou. Tepelné působení podporuje průběh očišťujících procesů v těle, intenzivní pocení a následné odplavování škodlivin. Nepříjemné usazeniny v podobě celulitidy tak mohou být postupně odbourávány. .

Snížení váhy

Hloubkové teplo proniká nejvrchnější vrstvou pokožky a přijímají ho krevní cévy uložené v tukové tkáni, přijatým teplem se rozšíří a obstarávají tak lepší prokrvení tukových tkání a spalování kalorií. Tukové kyseliny hromadící se v tukových buňkách jsou vyloučeny lymfatickým systémem z těla ven.

Pasivní kardiovaskulární trénink

hlubokým proniknutím infračervených paprsků pod pokožku dochází nejen k prohřátí kůže, ale také svalových tkání a vnitřních orgánů. Tělo na tuto stimulaci reaguje zvýšením srdečního objemu a rytmu a tato přínosná srdeční zátěž vede k tréninku a zlepšení kondice kardiovaskulárního systému.

Hubnutí

podle provedených výzkumů se spálí za 30 min. pobytu v infrakabině 600 a více kalorií. Ztracenou hladinu vody v těle doplníme vhodnými tekutinami. Teplo pronikající v průběhu pobytu v infrakabině přijímají krevní cévy uložené v tukové tkáni, se lépe rozšiřují a lépe prokrvují. Tukové kyseliny hromadící se v tukových buňkách jsou tímto procesem vyloučeny lymfatickým systémem z těla ven.

Posílení imunity

-zvýšení tělesné teploty vede k usmrcení bakterií a virů nebo alespoň k zástavě jejich množení. V rámci prevence se doporučuje pobývat v infrakabině nejprve krátký časový interval při nižší teplotě, pak postupně interval prodlužovat a teplotu zvyšovat.

Eliminace toxických látek z těla

dlouhodobým výzkumem bylo prokázáno, že složení potu v běžné sauně tvoří z 95-97% voda. V infrakabině díky možnosti hloubkového prohřevu tkání je v potu obsažena voda jen z 80-85%, zbytek tvoří tukové buňky a cholesterol, v tucích rozpustné jedy, těžké kovy, kyseliny, sodík a čpavek. Na rozdíl od běžné sauny je výdej potu v infrakabině minimálně dvojnásobný a vyloučí se jím 3-7 krát vyšší množství ve vodě nerozpustných látek.

Krása

pobyt v infrakabině zlepšuje prokrvení kůže, kůže dostává nový lesk odstraněním kožních nečistot a odumřelých buněk z důvodu hloubkového čištění pórů, zlepšuje elasticitu a napětí kůže, zpomaluje proces stárnutí, nechává kůži měkkou a hebkou, zlepšuje stav akné, ekzémů, popálenin, otevřené rány se lépe hojí, přičemž se zmenšuje velikost jizev.

Relaxace

prohříváním v infrakabině se sníží ztuhlost končetin, snižuje se svalové napětí, mírní se bolesti. Přispívá k odstraňování stresu

Comments are closed.